Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرونا بسیاری از آداب و رسوم دیرینه ماه رمضان را تحت شعاع خود قرار داده است، همین موضوع باعث می‌شود تا باری که بر دوش صدا و سیما و پلتفرم های مجازی است از قبل سنگین تر شده و باید زمینه ای را فراهم کنند تا خلاء برگزاری مراسم های مذهبی در این ماه با تولید و پخش برنامه‌های متنوع مذهبی پر شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا و به نقل از ایلام بیدار ، حلول ماه مبارک رمضان و نزول قرآن که در میان مسلمانان جهان اعم از شیعه و سنی از جایگاه ویژه و خاصی برخوردار است، بهار بیداری و گمشده های درون است و در شهرالرمضان سفره ای پر از نعمت به وسعت بندگی خداوند تبارک و تعالی پهن می شود و همچنین فرصتی ارزشمند برای مومنان است که دل را به حق سپرده و قلبشان را در زلال معرفت الهی جلا دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) در مورد فضیلت این ماه می‌فرماید:درهای آسمان در اولین شب ماه رمضان گشوده می شود و تا آخرین شب آن بسته نخواهد شد. و همچنین در حدیث گهربار دیگر در مورد اهمیت این ماه می فرماید: اگر بنده خدا می دانست که در این ماه رمضان چیست (چه برکتی وجود دارد) دوست می‌داشت که تمام سال رمضان باشد.

رمضان، فرصت مغتنمی برای رسیدگی به خود و توجه به بُعد معنوی وجود انسان است

در همین رابطه حجت الاسلام "الله نور کریمی تبار"، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، با تبریک حلول ماه مبارک رمضان، گفت: ماه مبارک رمضان فرصت مغتنمی برای رسیدگی به خود و توجه به بُعد معنوی وجود انسان است.

حجت الاسلام «الله نور کریمی تبار» با بیان اینکه انسان در طول حیات خود از هدف اصلی که برای آن آفریده شده ایم غافل می شود، اظهار کرد: در روایات داریم که مردم خوابند و وقتی  می میرند بیدار می شوند، ماه مبارک رمضان ماهی است که به مهمانی خداوند دعوت  می شویم و در این ماه، مومنین به مهمانی خداوند دعوت شده اند که شایستگی دعوت خاص  را داشته اند.

وی با بیان اینکه با نیت صادق و قلب پاک از خداوند بخواهید که در این ماه مبارک توفیق بندگی و مهمانی الهی را به همه ما ارزانی بدارد و مورد آمرزش قرار دهد، افزود: آنچه نجات دهنده انسان در آن دنیا و روز قیامت خواهد بود و نجات دهنده واقعی است، همراه داشتن قلب سلیم و پاک است که در این صورت است که مورد آمرزش درگاه الهی واقع می شویم، قلب سلیم، قلبی است که پاک است،کینه ندارد، ریا کاری در آن جایی ندارد.

آداب و رسوم مردم ایلام در ماه رمضان  تحت الشعاع کرونا ویروس

ماه رمضان در استان ایلام از جایگاه ویژه و متفاوتی برخوردار است و مردم دیار هر کدام از شهرستان های ایلام دارای آداب و رسوم به خصوصی هستند که از جمله این آداب و رسوم می توان به پخت انواع شیرینی های سنتی (بژی برساق، کله کنجی، گرده، نان خرمایی، زولبیا بامیه) برای برگزاری و تزئین سفره مهمانی، پخت غذاهای نذری و افطاری دادن در میان محله های فقیر نشین و کم بضاعت، برگزاری کلاس های آموزشی و ترتیل قرآن کریم، کمک به فقرا و دستگیری از نیازمندان، برگزاری آیین شب های احیا و مراسم سوگواری شهادت حضرت علی (ع) و ... اشاره کرد.

اما شیوع گسترده کرونا ویروس و قرمز شدن وضعیت کرونایی کشور و به تبع آن در استان ایلام متاسفانه بسیاری از این آداب و رسوم دیرینه، از جمله برگزاری کلاسهای روخوانی قرآن کریم، آیین شب های احیا و مراسم سوگواری مولای متقیان حضرت علی (ع) را تحت شعاع خود قرار داده است.

همین موضوع باعث می‌شود تا باری که بر دوش صدا و سیما و رسانه‌ها، به ویژه در پلتفرم های مجازی است از قبل سنگین تر شده و باید زمینه ای را در راستای ترویج فرهنگ معنوی ماه مبارک رمضان فراهم کنند تا خلاء برگزاری مراسم های مذهبی و حضوری در مساجد و هیئت های مذهبی با تولید و پخش برنامه‌های متنوع متناسب با این ماه با فضیلت پر شود.

پر کردن خلا برگزاری مراسم های مذهبی حضوری با تولید و پخش برنامه های متنوع مذهبی و نشاط آور

در همین رابطه "محمد بازوند"، مدیرکل صدا و سیمای مرکز ایلام گفت: رسانه استانی مرکز ایلام با هدف پر کردن خلا برگزاری مراسم های مذهبی حضوری در هیئت های مذهبی و مساجد با تولید و پخش برنامه های متنوع  مذهبی و  معنوی و ایجاد فضایی نشاط آور در ایام ماه مبارک رمضان مهمان خانه های مردم استان خواهد بود.

 مدیرکل صدا و سیمای مرکز ایلام هدف از تولید و پخش این برنامه ها را ترویج فرهنگ معنوی، ایجاد ارتباط با خالق یکتا، تشریح فضیلت های ماه مبارک رمضان و دستگیری از نیازمندان برشمرد و اظهار کرد: برنامه های متنوع و مخاطب پسند صدا وسیمای مرکز ایلام در ایام ماه مبارک رمضان۱۴۰۰، میهمان سفره سحر و افطار روزه داران ایلامی است.

بازوند به ویژه برنامه های سیمای مرکز ایلام در ایام ماه مبارک رمضان پرداخت و افزود: برنامه های زنده روژیه تی ویژه افطار و سحوره ویژه سحر ،تفسیر قرآن کریم با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام،تفسیر نهج البلاغه، تفسیر احکام ،طب ستنی اسلامی، برنامه هایی با موضوع احسان و نیکوکاری و اکرام و ایتام با حضور خیرین، ویژه برنامه شب های قدر، روز قدس و عید فطر، برنامه خانواده و کودک و نوجوان، پخش سریال ها و مستندهای مذهبی از جمله برنامه های است که از قاب تلویزیون ایلام به سمع و نظر مخاطبان خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه مخاطبان رادیو ایلام نیز درایام مبارک رمضان شنونده برنامه های متنوعی از معاونت صدای مرکز خواهندبودگفت:برنامه های زنده آساره واران ویژه افطارو سحرگاه عاشقی ویژه سحر و همچنین برنامه هایی همچون سخنرانی مذهبی، جمع خوانی وترتیل قرآن و دیگر برنامه های تامینی از جمله برنامه های رادیو ایلام در این ایام است.

مدیرکل صدا وسیمای مرکز ایلام با اشاره به ویژه برنامه های تدارک دیده شده در معاونت خبر ایلام برای ماه رمضان ۱۴۰۰گفت:دست اندرکاران این معاونت با تهیه و تولید گزارش هایی با موضوع ماه مبارک رمضان همچون حضور قاریان، حافظان و مفسران برجسته استان، گزارش های فاخر تولیدی همچون اهمیت دعا و نیایش و توکل، ترویج فرهنگ ایثار و بخشش در جامعه، گزارش های موضوعی همچون روزه داری در شرایط خاص و تهیه و ارسال اخبار مکتوب، ارتباط زنده با شبکه های خبر سراسری مخاطبان خودرا در جریان حال و هوای ماه مبارک رمضان در استان قرار خواهند داد.

بازوند به اقدامات معاونت فضای مجازی مرکز و تهیه و تدارک برنامه هایی متناسب با حال و هوای ماه مبارک رمضان در شبکه های اجتماعی اشاره کرد و گفت: برنامه هایی نظیر تولید بنر دعای روزانه ماه مبارک رمضان، بارگذاری ادعیه ویژه ماه ،تولید و بارگذاری آداب روزه دار، تهیه و تولید آیتم های بهداشتی و حفظ سلامت روزه داران، بارگذاری جمع خوانی قرآن کریم، تهیه و تولید مسائل شرعی در قالب ویدئو ،پوستر و بنر، تهیه و تولید توصیه های پزشکی در رابطه با روزه و شرایط کرونا، ایجاد پویش سفره های رمضانی در شبکه های اجتماعی از جمله برنامه های معاونت فضای مجازی رسانه استانی در ایام ماه مبارک رمضان است.

 

انتهای پیام/ک

منبع: دانا

کلیدواژه: برگزاری مراسم های مذهبی ایام ماه مبارک رمضان تهیه و تولید برنامه هایی آداب و رسوم مرکز ایلام قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۷۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟

به گزارش قدس آنلاین، پخش سریال‌های جدید تلویزیون با «آقای قاضی، شعبه ۱۲۱» از امشب کلید می‌خورد. این مجموعه که توسط کارگردان جوانی به نام «سجاد مهرگان» ساخته شده، با نقش‌آفرینی تماشایی «بهزاد خلج» در نقش آقای قاضی، بازخوردهای خوبی در فصل اول داشت و پس از تأخیری طولانی برای ساخت فصل دوم، از امشب به آنتن شبکه دو می‌رسد و پخش آن به صورت هفتگی و پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها خواهد بود.
در این فصل، آقای قاضی به پرونده‌هایی پیچیده‌تر با موضوعاتی مختلف خواهد پرداخت و وارد شعبه جدید ۱۲۱ می‌شود که با داستان‌هایی متفاوت به جنبه‌های دیگری از آموزه‌های حقوقی می‌پردازد.
با پایان فصل پنجم سریال تماشایی «نون خ»، یک درام معمایی امنیتی جایگزین این مجموعه کمدی در شبکه یک می‌شود. سریال «رخنه» تولید جدید مرکز سیمافیلم با محوریت هوافضا و با هدف نمایش توان علمی و دفاعی کشور، از شنبه شب هفته آینده راهی آنتن می‌شود. قصه این سریال ۳۰قسمتی درباره گروهی از دانشمندان کشورمان است که روی موشک‌های ماهواره‌بر و فضایی تحقیق می‌کنند و در این مسیر با تهدیدات و خطراتی از سوی بیگانگان مواجه می‌شوند. کارگردانی این مجموعه را علی غفاری و حمیدرضا لوافی بر عهده دارند. علی غفاری پیش از این «بچه مهندس» را ساخته بود و علاقه‌مندان به این سریال احتمالاً فضایی مشابه همان مجموعه را در «رخنه» تجربه خواهند کرد.

 یک کمدی در انتظار مخاطبان شبکه ۳
در میان سه شبکه اصلی که بار تولید سریال‌های تلویزیون را به دوش می‌کشند، شبکه سه همچنان مشغول پخش «هفت سراژدها» است که با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه نشد. این درام امنیتی پلیسی که ابوالقاسم طالبی، کارگردان فیلم «قلاده‌های طلا» سال‌ها درگیر ساخت آن بود، به عنوان سریال نوروزی امسال به آنتن رسید اما نتیجه آن چندان مطلوب ذائقه مخاطبان نبود و آمار مخاطبانش ۲۲درصد اعلام شد. پس از این سریال که به نظر می‌رسد پخش آن تا اواخر اردیبهشت ادامه یابد، یک مجموعه کمدی، اوقات فراغت شب‌های ماه پایانی بهار را برای مخاطبان شبکه سه پر می‌کند. 
سریالی که قرار بود در فهرست نوروزی این شبکه قرار گیرد، پس از سریال روی آنتن این شب‌ها، پخش می‌شود. «بدل» به کارگردانی علی مشهدی که در مراحل پایانی تدوین و صداگذاری است، جایگزین «هفت سر اژدها» خواهد بود. مسعودی که پیش از این سریال «نوروز رنگی» را برای شبکه پنج در نوروز سه سال پیش ساخته بود، قصه طنز دیگری را با بازیگران کمدی شناخته شده، در کنار چند بازیگر جدید دیگر روانه آنتن خواهد کرد. 

روی دور قصه‌های پلیسی
با قطعی شدن سریال‌های جایگزین مجموعه‌های نوروزی سه شبکه اصلی تلویزیون، چند سریال دیگر هم در حال تولید قرار دارند و یا مراحل نهایی را برای پخش طی می‌کنند. جواد افشار که با ساخت «گاندو» ید طولایی در تولید آثار معمایی و پلیسی پیدا کرده، «ناریا» را در دست ساخت دارد که عاشقانه‌ای با تم پلیسی است. قصه این سریال در ایران و خارج از کشور می‌گذرد و درباره یک دختر نخبه و دانشمند ایرانی است که در اوج شکوفایی علمی‌اش به‌دنبال اختراعی جدید می‌رود. در این میان، گروهی از تبهکاران و گانگسترهای داخلی و خارجی وارد ماجرا می‌شوند، اما قصه از آنجا جذاب می‌شود که در این مسیر، یکی از تبهکاران عاشق این دختر می‌شود.
احمد معظمی هم پس از «خانه امن» سراغ قصه پلیسی دیگری به نام «هشت پا» رفته است که این روزها در سکوت خبری، فیلم‌برداری می‌شود و احتمالاً در جدول پخش سریال‌های تابستانی تلویزیون قرار خواهد گرفت.

 بزم تابستانی جعبه جادو
از آنجا که موضوعات روز، جزو اولویت‌های مدیران تلویزیون برای سریال‌سازی قرار دارد، سریال «رویان» به کارگردانی داوود بیدل هم در دست ساخت است که با محوریت پژوهشگاه رویان به دستاوردهای علمی در این پژوهشگاه می‌پردازد. 
سروش محمدزاده هم تصویربرداری «غریبه» را با بازی پژمان بازغی و حمید گودرزی در ترکیه پیش می‌برد. داستان این سریال درباره یک جوان نخبه داروسازی است که در آستانه ازدواج، براساس شواهدی احساس می‌کند همسر مرحومش که سه سال پیش در دریا غرق شده، زنده است. مصطفی در جست‌وجوی این راز با داستان‌های عجیبی مواجه می‌شود.
با پایان فیلم‌برداری سریال «مهیار عیار» که مجموعه‌ای تاریخی درباره دوران صفویه است و کارگردانی آن را سیدجمال سیدحاتمی برعهده دارد، به نظر می‌رسد این مجموعه تاریخی ۳۰قسمتی جزو آثار در اولویت پخش شبکه دو باشد. این سریال هم قرار بود در فهرست نوروزی این شبکه جا بگیرد
 اما این اتفاق نیفتاد. 
در میان سریال‌های جدید تلویزیون که سهم کمدی‌ها نسبتاً کم است، فصل دوم مجموعه طنز ۹۰ شبی «چرخ‌ گردون» به کارگردانی جواد مزدآبادی با نقش‌آفرینی حمید لولایی در دست تولید قرار داد.
سریال‌های دیگری همچون «مادر سوجان» که قصه چند نسل را در خطه گیلان در ۶۰ قسمت روایت می‌کند، سریال «طوبی» که سعید سلطانی، کارگردان «ستایش» آن را در شهرک غزالی جلو دوربین برده و مضمون آن با پیاده‌روی اربعین پیوند می‌خورد، «فراری» که در دو فصل ساخته شده و کارگردان جوان آن «امیر داسارگر» از فیلمسازان جشنواره عمار، نگاهی آزاد به زندگی یکی از شهدای مدافع حرم دارد یا «جان برادر» با موضوع شکل‌گیری گردان زرهی ۷۷ خراسان که قصه آن را پرویز شیخ‌طادی با بازی آرش مجیدی جلو دوربین برده است، از سریال‌های تابستان امسال تلویزیون خواهند بود.

زهره کهندل

دیگر خبرها

  • بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • ویژه برنامه‌های شهادت امام جعفر صادق (ع) از شبکه قرآن
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • دیوار و شیپور نباشند باید پشت شیشه آگهی زد
  • کامل‌ترین تورهای ترکیبی ویژه بهار ۱۴۰۳
  • تیک‌تاک در آستانه حذف از اپ استور آیفون
  • برنامه های دسته روی ویژه سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) در ایلام
  • رونمایی از خودروهای ثبت تخلف ویژه ناوگان بار درون شهری در اصفهان